Oldtimer en Classic Beurs Leek

Het is alweer voor de 22e keer dat de Oldtimer & Classic Beurs wordt georganiseerd in Sportcentrum Leek. De altijd gezellige, drukke en succesvolle beurs is van vrijdag 13 t/m zondag 15 oktober in de twee grote hallen van het sportcomplex. Meer dan 8000 m2 vol met oldtimers en klassiekers zowel auto’s als motoren en alles wat daarbij hoort. 

Bijzonder is wel dat er een groot aantal clubs aanwezig zijn (o.a. PATAN, A-Ford club, MG Noord, VW- en Bus-club, Ford Taunus M Club, Veteranen automobielclub Roadster, Veteranen Motoren Club, KJMV motorenclub) die prachtige exemplaren tentoonstellen en uiteraard hun club op deze beurs willen promoten. In 2017 komen er weer een aantal nieuwe clubs bij. (HAV, NSU, PAC Pionier Automobielen club hebben inmiddels toegezegd te komen.) Ook zorgen de clubs ervoor dat de samenstelling van de auto’s en motoren steeds weer anders is. En ook veel particuliere voertuigen staan op de beurs. Bijzonder is wel een Peugeot uit 1903. Deze auto is betrokken geweest bij een eerste ongeluk met dodelijke afloop in Limburg.

Alle foto’s van Geert van Duinen: klik hier

Voertuigen van begin vorige eeuw, de oudste is uit 1903 en de jongste uit 1989. Van klein tot groot, van heel veel verschillende merken. De Franse merken clubs presenteren in een gezamenlijke stand een diversiteit aan merken en mooie oldtimers. Ook bijzonder is een Austin Eight bestelwagen uit 1947. Enige die in Nederland aanwezig is. In de stand van de NSU zijn jubilerende auto’s te zien waaronder de 60 jarige NSU Prinz. En nog veel meer van DAF t/m grote Amerikanen zijn te bewonderen in Sportcentrum Leek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *