OM start onderzoek spreekkoren FC Groningen

Hiuldiging FC Groningen-5626FC Groningen heeft een onderzoek van het Openbaar Ministerie aan zijn broek. De supporters brachten bij de huldiging van de bekerwinnaar een ‘zeer onwenselijk’ lied ten gehore.

Kappelhof
Een deel van de Groningen-fans zong tijdens de huldiging van woensdagavond ‘En wie niet springt die is een Jood’, voordat oud-Ajacied Johan Kappelhof het podium opkwam. Dat is voor het OM voldoende aanleiding een officieel onderzoek te starten, meldt RTL Nieuws.

Ajax
Supporters van Ajax gebruiken de term ‘Joden’ als geuzennaam. Het OM gaat de beelden donderdag bekijken, maar heeft al laten weten de teksten ‘zeer onwenselijk’ te vinden.

Update 07-05-15,  14:56u

OM gaat niet vervolgen 
‘We hebben het donderdagmorgen onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat er geen strafbaar feit is gepleegd en daarom besloten er niets mee te doen’, aldus de woordvoerder van Justitie  op de site van RTV-Noord.

Foto: Siebrand Wiegman

1 gedachte op “OM start onderzoek spreekkoren FC Groningen

  1. ik ben er van overtuigt dat het niet slecht bedoeld is, ze zingen het zelf in de arena,het hypocriete van de KNVB is weer ,dat de miljoenen vernielingen in Rome niet onderzocht worden, want het was niet in het Stadion,zielige reactie van de KNVB,ANDERS WAS HET,wanneer en waar het zelfde gebeurde,maar nu ??? Ja sorry kan er niets mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.