Onderzoek naar gratis openbaar vervoer voor minima

groningen-selwerd-eikenlaan-bussen (1 van 1)Het College van B&W gaat serieus kijken naar de mogelijkheid van gratis openbaar vervoer voor mensen met een laag inkomen. Dat antwoordt het College op vragen van GroenLinks. De partij had om een pilot gevraagd met gratis OV voor ouderen met een laag inkomen. Veel ouderen hebben het zwaar door de crisis en hebben geen geld om bij vrienden en familie op bezoek te gaan .

Dat kan zorgen voor eenzaamheid en isolatie. Uit proeven elders bleek gratis OV daarin soelaas te bieden. Het College wil de pilot nu uitbreiden naar alle mensen met een laag inkomen.

Het GroenLinkse raadslid Kris van der Veen reageert enthousiast op de welwillendheid van het stadsbestuur: “Wij hebben onze vragen in eerste instantie beperkt tot ouderen met een laag inkomen omdat we daar de grootste eenzaamheidsproblematiek zien en natuurlijk ook om de kans op een positieve reactie te vergroten. Het is fantastisch dat het College er nu breder naar wil kijken.” B&W zien gratis openbaar vervoer voor Groninger minima als een mogelijk instrument voor het armoedebeleid en gaan de komende periode verschillende vormen hiervan nader verkennen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *