Ontmoetingsruimte de Wegwijzer officieel in gebruik

groningen-selwerd-de wegwijzer-ontmoetingsruimte-1Vanmorgen half negen is de de nieuwe aanbouw van Cbs De Wegwijzer in Selwerd  officieel in gebruik genomen. De opening  is verricht door de jongste leerling van de school, Emmy Zoë  Tuinstra  en de oudste leerling Kylian Wiltjer samen met Dhr W. Moes, directeur bestuurder van de VCOG, die het lintje mochten doorknippen. 

Door het slechte weer werd de opening binnen verricht en was gelijk een test hoeveel mensen de ruimte kon bieden. Alle 450 leerlingen waren aanwezig.

Alle foto’s van de opening: klik hier

De nieuwe ontmoetingsruimte is een co-financiering van de VCOG en de gemeente Groningen en is onderdeel van het Wijkontwikkelplan Selwerd.  Samen leef je op de wereld en samen deel je de wereld liet Liesbeth Kouwen, directrice van de school, een ieder weten. Het is een prachtige patio geworden en biedt een mooie ruimte voor ontmoetingen: ontmoetingen tussen de leerlingen, hun ouders en de buurtbewoners.

De Wegwijzer wil meer betekenen voor de leerlingen. Onder schooltijd kunnen de leerlingen middels het zelfstandig werken in de ontmoetingsruimte samenwerkingsopdrachten uitvoeren, leerlingen uit andere groepen ontmoeten of in ateliers verschillende technieken uitvoeren, met de klas gebruik maken van de keuken of samen met andere groepen een presentatie bijwonen.

Na schooltijd is het voor de kinderen mogelijk om aan verschillende activiteiten deel te nemen, mede georganiseerd door de kernpartners zoals het CJG en Jeugd- en Jongerenwerk, B-Slim, Studenteninzet en de Activiteitenladder. Te denken valt aan  een huiskamerproject, sportactiviteiten, een schoolorkest, schaken, woensdagmiddag = schoolwerk- inloopmiddag, beeldende vorming en koken met klasgenoten waarbij ouders voor de maaltijd worden uitgenodigd die onder het eten voorlichting krijgen over gezonde voeding … .

Maar ook de ouders zelf kunnen onder andere wekelijks een kopje koffie met elkaar drinken en de school laten weten wat er leeft, met de buurt activiteiten organiseren, voorlichting krijgen over opvoedingsvraagstukken en actuele onderwerpen, gebruik maken van de computers en vergaderingen beleggen.

Genoeg redenen om met genodigden, de kinderen, leerkrachten en ouders in dit nieuwe jaar stil te staan bij de nieuwe ruimte en de nieuwe mogelijkheden. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke proost op de toekomst met eigen gemaakte wegwijzer champagne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *