Ontrommelmarkt voor basisinkomen bij Tuin in de Stad

groningen-kostverloren-tuin in de stad-ontrommelmarkt-8Vandaag op tweede Pinksterdag is een grote veiling gehouden als bijdrage naar het eerste onvoorwaardelijke basisinkomen van Nederland. Velen hadden hiervoor spullen gebracht om dit veranderingsproces te ondersteunen. Met nog slechts enkele euro’s te gaan komt het gestelde doel van € 12.000 inzicht en is Frans Kerver de eerste Nederlander die zijn missie hierin weet te realiseren. De ontrommelmarkt is naar voorbeeld van de vrijdagmarkt in Antwerpen. In hoog tempo worden daar de vreemdste spullen, van postzegelalbums tot dompelpompen, van meubilair, kleding, gereedschap, electronica tot schilderijen, planten en oude platen geveild. Winst: de spullen krijgen een tweede leven en opgebruiken is een goede vorm van duurzaamheid, nietwaar?

Frans Kerver Frans treed deze middag op als veilingmeester en bij elk voorwerp zit een verhaal, dat spontaan naar boven kan komen, of hij verzint het er wel bij.

Een basisinkomen? Dat regelen we zelf!
“We wachten niet op de politiek” laat Frans Kerver weten. “We gaan zelf geld inzamelen om zo veel mogelijk mensen een jaar lang een basisinkomen te geven. En we laten die mensen zelf vertellen of en hoe dat hun leven verandert.” Wil je meer weten over het onderwerp basisinkomen? open externe site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *