Ontslaggolf werkelijkheid bij zorgadministratie UMCG

groningen umcg hoofdingang bij avond (1 van 1)Onder de vijfhonderd medewerkers van de zorgadministratie van het UMCG heerst onrust over een reorganisatie. Secretariaat medewerkers en hun collega’s schrikken dat ze ‘ongeschikt’ worden verklaard voor hun functie, lezen we vandaag in het DvhN. De tijden van sociale werkgever zijn voorbij.

Om over te gaan van papier naar digitaal werken heeft de raad van bestuur vorig jaar een reorganisatie in gang gezet waarbij éénderde van de vijfhonderd banen bij de zorgadministratie zouden verdwijnen. Alle mensen bij de zorgadministratie moeten een assessment-onderzoek ondergaan of ze wel geschikt zijn voor de vernieuwde organisatie.

De eerste uitslagen van de assessments leiden tot hevige emoties en huilpartijen op verschillende afdelingen. Secretaresses die al meer dan twintig jaar hun werk doen, krijgen te horen dat ze niet geschikt meer zijn. “Het is natuurlijk vreselijk om dat opeens te horen”, weet voorzitter Piet Gruisen van de ondernemingsraad.

Bestuursvoorzitter Jos Aartsen verwacht dat het aantal mensen dat ‘ongeschikt’ wordt verklaard wat lager uit zal vallen dan van te voren was ingeschat. “Maar ik begrijp de emoties volkomen en we gaan daar serieus mee om.” De ondernemingsraad heeft vertrouwen in de aanpak van het bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *