Ook culturele instellingen dupe fininaciëel wanbeleid Groningen

cultuur-de muze dreigt dood te bloeden-1Ook de culturele instellingen in de stad balen van de bezuinigingen die op stapel staan. De door de gemeente gesubsidieerde instellingen zullen tien procent minder subsidie ontvangen en  het culturele veld wordt hierdoor getroffen. De organisaties zijn bang flink te moeten snijden en dus een verschraling van het aanbod. Ze worden de dupe van het mismanagement van de politiek. Niet alleen landelijk, maar nu ook plaatselijk.

OOGTV meldt dat Hubert Nauta, directeur van poppodium Simplon duidelijk is in zijn oordeel: “ik voel me als een sinaasappel die in de loop der jaren steeds verder is uitgeperst”. Hij noemt de bezuinigingsmaatregel oneerlijk en stelt dat de grote culturele instellingen -met groter budget- worden ontzien. Ook Ien Oostindie, manager bij Theater te Water, is niet blij. Ze probeert echter positief en vindingrijk te blijven.

Het is jammer dat een partij die meedeelde de cultuur te sparen juist deze maatregelen neemt. Ja, zelf het geloof in D66 is inmiddels tot een minimum gedaald. Geen cultuur betekent …………………..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.