Op de fiets langs eetbare Stadstuinen

groningen-grunobuurt-stephensonstraat-stadstuinieren (1 van 1)De Natuur en Milieufederatie Groningen organiseert 12 september een fietstocht langs diverse nieuwe Eetbare Stad-projecten. Er zijn weer nieuwe buurtmoestuinen en een buurtboomgaard aangelegd en beplant. Buurtbewoners hebben hun handen vol aan tuinieren en oogsten.
Zij zijn deze avond aan het woord en vertellen wethouder Jan Seton en geïnteresseerden graag over hun gerealiseerde ideeën en plannen. Iedereen die meer wil weten over Eetbare Stad is van harte welkom.

De eerste rondleiding start om 18.30 uur bij de Pioentuin (hoek Pioenstraat/Resedastraat). Vervolgens brengen we een bezoek aan de buurtmoestuin aan de Florakade en de buurtboomgaard aan de Speenkruidstraat. We sluiten de avond af in de nieuwste Eetbare Stad-aanwinst: Grunotuin (Grunostraat) met een gezellig hapje en een drankje. Deelname aan de fietstocht is kosteloos.

Voorafgaand aan de fietstocht kunnen deelnemers een smakelijke biogoulash eten, die vanaf 17.30 uur wordt geserveerd door huiskok Inge bij Tuin in de Stad Friesestraatweg 137a. De maaltijd kost 5 euro.
groningen-friesestraatweg-tuinindestad-1Aanmelden
Wilt u meedoen met de fietstocht en/of eten bij Tuin in de Stad: graag aanmelden tot uiterlijk woensdag 11 september bij  Kristin Wijnja, [email protected].

 

 

Eetbare Stad Groningen
Om de stad Groningen groener én gezelliger te maken zijn de Natuur en Milieufederatie Groningen en de gemeente Groningen het initiatief Eetbare Stad gestart. Eetbare Stad maakt het voor buurbewoners mogelijk om in overleg met de gemeente een gezamenlijke moes-, fruit- of kruidentuin aan te leggen in het openbaar groen! Gewoon, op een verloren veldje in je buurt of op een grasveld of plantsoen tussen flats of woningen: gezellig, gezond en smakelijk.
Meer informatie: www.nmfgroningen.nl/eetbarestad .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *