Open dag DE FOTOLOCATIE in Haren

haren open dag fotolocatie-1Op zaterdag 24 januari een open dag op De Fotolocatie in Haren. Tijdens deze dag onder meer praktijkdemonstraties en workshops in drie verschillende fotostudio’s, zowel beginners als gevorderden.

Een bijzonder onderdeel van de Open dag is de speciale studio waar kinderen (maar ook hun ouders) kunnen leren fotografen met een oude 19de eeuwse platencamera.

De Fotolocatie is september vorig jaar opgericht en gevestigd in De Biotoop, het voormalig Biologisch Centrum in Haren, waar in korte tijd talloze creatieve en culturele organisaties en bedrijven onderdak hebben gevonden.

De Fotolocatie biedt naast een fotografie-opleiding op HBO en MBO-niveau uiteenlopende cursussen en workshops, onder andere op het gebied van natuur- en portretfotografie, het maken van afdrukken in de donkere kamer, Photoshop-techniek en fotograferen met je smartphone.

De nieuwe instelling fungeert daarnaast ook als Open Werkplaats waar zowel de starter, de serieuze amateur als de beginnende professional terecht kan voor advies en ondersteuning bij het maken van bijvoorbeeld boeken, tentoonstellingen en digitale presentaties.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *