Open Innovatie Festival spectactulair van start

Een  spectaculaire officiële opening van het landelijke Open Innovatie Festival 2012 (OIF 2012) vandaag, maandag 26 november van 12.30 uur tot 14.30 uur, in de A-Kerk in de stad Groningen.

Peter Rehwinkel, burgemeester van Groningen opende om 12.30 uur het

 

festival. Tijdens deze feestelijke, inspirerende bijeenkomst vertellen onder andere Ineke van Gent (voormalig lid Tweede Kamer voor GroenLinks) en Kim Spinder (landelijk initiatiefneemster van het OIF en freeagent in overheidsland) hoe de ontwikkelingen van nieuwe technieken – denk aan social media, Het Nieuwe Werken en open data – de wijze van actieve in- en externe participatie kan bevorderen.

Tijdens deze opening van het Open Innovatiefestival Groningen in de Der Aa-kerk op  zongen studenten van het Prins Claus Conservatorium  de Carmina Burana..

Er wordt vijf dagen lang geïnnoveerd en gemuit! Tijdens het  Open Innovatiefestival – kun je deelnemen aan de vele workshops, presentaties en rondleidingen bij één van de organiserende overheidsinstellingen: Dienst Landelijk Gebied, Provincie Groningen, Gemeente Groningen, DUO, Belastingdienst, Staatsbosbeheer. Maar ook organisaties die met ons samenwerken zijn hier van harte welkom!

Hoe kun je serious gaming inzetten voor de overheid? Hoe zet je slim nieuwe technieken als social media in als je participatie wilt stimuleren? Altijd al een kijkje willen nemen in het cruiseschip van DUO/de Belastingdienst? Tijdens het Open Innovatiefestival in Groningen kom je het te weten.  Het complete programma met meer dan 35 (!) programmaonderdelen  vind je hier.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *