Opening van het Groningse deel van REGENERATE | Noorderlicht Internationaal

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken opende gisteren, 7 oktober, in de Aa-Kerk het Groningse deel van REGENERATE, het 29ste Noorderlicht Internationaal Fotofestival. De noordelijke biënnale vindt dit jaar plaats op meer dan 15 locaties in Groningen, Friesland en Drenthe.

Met REGENERATE als thema, brengt het festival van 2023 werken samen die de veranderingen onderzoeken die de moderne samenleving onder ogen moet zien.

Waar mensen zich door alle huidige veranderingen op de wereld misschien ontheemd voelen, betekent regeneratie dat we kijken naar een manier waarop we samen met de wereld, haar bewoners en de natuur met die veranderingen om kunnen gaan. Een nieuw toekomstbeeld doemt op, waarin alle betrokken partijen in balans zijn: mens, dier, technologie en de natuur.

Door projecten tentoon te stellen vanuit dit nieuwe denken, wil het festival vragen stellen over waar we naartoe willen en op welke manier, over de tijd waarin we leven en de tijd die nog moet komen: hoe zie jij de toekomst voor je?

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *