Opnieuw 18 jaar cel moordzaak Fatma Abdelaziz

recht - moord zonder lijk_De advocaat-generaal (OM) in Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep opnieuw een gevangenisstraf van 18 jaar geëist tegen een 54-jarige man. Volgens het OM heeft de man op 21 maart 2010 met voorbedachten rade zijn ex-vrouw doodgestoken.

Het slachtoffer verbrak kort voor de bewuste dag haar relatie met het slachtoffer. Volgens het OM kon verdachte niet berusten in de relatiebreuk en voelde hij zich in zijn eer gekrenkt. De man forceerde de deur van de woning van zijn ex-vrouw en stak op het balkon met een mes minutenlang op haar in.

Zowel de rechtbank in Groningen als het hof in Leeuwarden veroordeelden de man eerder tot 18 jaar cel. De Hoge Raad bepaalde afgelopen oktober dat het hof in Leeuwarden de zaak opnieuw moest behandelen omdat de voorbedachte raad onvoldoende was gemotiveerd.

In navolging van de rechtbank en het hof kan volgens het OM wettig en overtuigend worden bewezen dat verdachte opzettelijk en met voorbedachte raad zijn ex om het leven heeft gebracht. “Verdachte had tussen het moment dat hij vanuit de woning met het mes naar het balkon liep en tijdens het minutenlang steken van het slachtoffer, voldoende tijd en gelegenheid om zich te beraden over de betekenis en gevolgen van zijn voorgenomen daad. (…) Ik acht het onaannemelijk dat verdachte in een waas heeft gehandeld of dat zijn handeling het gevolg was van een ogenblikkelijke gemoedsopwelling. (…) Bovendien blijkt uit diverse verklaringen dat verdachte een motief had om zijn ex-vrouw te vermoorden. Hij was het immers helemaal niet eens met de relatiebreuk,” aldus de advocaat-generaal op de zitting.

Uitspraak (naar verwachting) op 28 februari 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *