Opvoedmethode Triple P in twijfel getrokken

selwerd-vensterschool-aftrap triple p- elly pastoor-1Op 11 oktober 2010 gaf de toenmalige wethouder van Groningen, Elly Pastoor het startsein voor de invoering van de opvoedmethode Triple P binnen de gemeente Groningen. Triple P is een methode waarin ouders een positieve opvoedstijl aanleren. Hierdoor verminderen gedragsproblemen bij kinderen.

Triple P bestaat uit verschillende onderdelen, van een publiekscampagne, korte gesprekken over alledaagse opvoedvragen tot intensieve begeleiding. Deze website is voor instellingen en gemeenten die geïnteresseerd zijn om Triple P aan te bieden. U vindt hier de mogelijkheden voor advies bij de implementatie van Triple P en trainingen voor professionals.

De Volkskrant schrijft dat Schotse wetenschappers 33 onderzoeken tegen het licht hebben gehouden. Daaruit blijkt dat vrijwel alle studies die positieve resultaten tonen, zijn uitgevoerd door onderzoekers die banden hebben met het Australische bedrijf achter Triple P. Bovendien is er geen onderzoek naar het effect op lange termijn. Verder werden positieve resultaten uitsluitend gerapporteerd door moeders, niet door vaders of buitenstaanders.

De afgelopen jaren trokken 200 Nederlandse gemeenten zeker 11 miljoen euro uit om duizenden hulpverleners te trainen in ‘positief opvoeden’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *