Oudste wijk Groningen Akwartier vreest wraakacties rossebuurt

groningen-vishoekDeze wijk is een van de oudste delen van de stad en we vinden er nu nog middeleeuwse huizen. Beeldbepalend is het oostelijke deel van de Groninger diepenring met de Hoge en de Lage der A. Aan dit water ligt een aantal voormalige pakhuizen die deels als monument zijn aangewezen.

 

Daarnaast vindt in dit deel van het centrum veel prostitutie plaats en is er lange tijd sprake van drugsoverlast. Een actief bewonerscomité ijvert al lange tijd tegen het terugdringen van de overlast.
Bewoners en ondernemers van het Groningse A-kwartier vrezen nu voor wraakacties van pandeigenaren en exploitanten uit de rossebuurt als zij alle klachten die ze hebben vertellen aan de rechter.
De buurtvereniging verzamelt in opdracht van de advocaat van de gemeente zoveel mogelijk klachten over de rossebuurt. De klachten worden verzamelt als voorbereiding op een rechtszaak waarin de gemeente tegenover de exploitanten en pandeigenaren van de rossebuurt staat. De exploitanten en pandeigenaren in de rossebuurt willen voorkomen dat de gemeente de rossebuurt in 2016 sluit.

Foto: Googlestreetview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *