Paddenstoelendag en theaterfestival op landgoed Ennemaborgh

steden nederland, midwoldaHet Groninger Landschap organiseert zondag 13 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur de jaarlijkse Paddenstoelendag op landgoed Ennemaborgh in Midwolda. Speciaal voor de kinderen wordt een theaterfestival georganiseerd.

 

natuur, paddestoelenHet landgoed Ennemaborgh is beroemd om haar diversiteit aan paddenstoelen.  Meer dan 250 soorten worden hier jaarlijks waargenomen, waaronder soorten als rupsendoder, kostgangersboleet, reuzenzwam  en de kleine maar bijzonder blote billenzwam. Bezoekers kunnen zelf het bos intrekken maar speciale gidsen verzorgen ook excursies naar de mooiste paddenstoelen die op het landgoed te vinden zijn.

Net als vorig jaar wordt voor de kinderen een speciaal theaterfestival georganiseerd met verhalenvertellers. Dolf Moes speelt samen met kinderen het verhaal van de verwende prinses. Featelli Fiasco is de dwerg met het gouden ei. Danielle Domisse speelt het reuzenverhaal Miezemuis. Je kunt je toekomst laten voorspellen door Christina Milletovenara of heerlijk genieten van een penseelmassage van Petronella Penselia. Gerda Noordam vertelt verhalen met muziekinstrumenten en de Groningse ridders Fré Schreiber en Erik van Dort vertellen stoere Ridderverhalen.

anja lofvers en hilda topHilde Top en Anja Lovers maken samen met de kinderen bosschilderijen. Voor de allerkleinsten is er een speciale paddenstoelenknutseltent en een kabouterpad. Kinderen die verkleed als prins of prinses, lakei of koning komen, kunnen worden geschminkt.

 

vliegenzwam-7De paddenstoelendag en het theaterfestival zijn gratis te bezoeken, aan de Hoofdweg 100, in Midwolda. Zondag 13 oktober van 10.00 tot 16.30 uur.

Bron: GroningerLandschap

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *