Paddepoel in feeststemming | Paddepoelsterbrug keert terug

Het ministerie investeert € 118 miljoen om de industriële bediening van sluizen en bruggen op de gehele vaarweg Lemmer-Zelfzijl te vervangen. Rijk en regio besluiten dat de gemeente Groningen de Paddepoelsterbrug herstelt met een vaste brug. Het Rijk draagt hier € 8,6 miljoen aan bij. Besluitvorming over de Gerrit Krolbrug wordt medio 2021 verwacht.

De brug over het Van Starkenborgkanaal werd in september 2018 aangevaren. Sindsdien bestond er onduidelijkheid over de plannen van het Rijk met de brug.

Baudien Bauman-van der Zweep, initiatiefnemer Brug terug, laat op facebook het volgende weten:

We zijn er echter nog niet want we willen juist een brug die voor iedereen toegankelijk is. Ook ouderen, kinderen, enz. Juist die moeten niet om hoeven fietsen, lopen over onveilige routes (onlangs zelfs dodelijk ongeluk bij oversteek.) Dat zijn ook vaak mensen uit de wijken van Groningen waar weinig groen en ruimte is. Dus: fijn een brug!
En nu gaan we voor de goede brug! Laat zij weten.
Eerder melden wij dat er natuurlijk een oplossing moet komen voor scheepvaart, fietsers en wandelaars; het is immers een drukgebruikte beroepsvaartroute maar ook een toeristisch gebied en onderdeel van het Pieterpad. Een oplossing die recht doet aan scheepvaart, fietsers en wandelaars maar of het zo kostbaar moet blijft een onbeantwoorde vraag. Immers gemotoriseerd verkeer vond en vind hier nauwelijks plaats, maar beter een brug dan geen brug!

Overzicht bruggen van Starkenborghkanaal:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *