Paddepoel Universum onthuld “Op- en ondergaande zon”

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving werd vandaag het eerste kunstwerk “Op- en ondergaande zon” opgehangen bij de ingang van de jongerenflat aan de Zonnelaan.

Ron Caspers, tevens kunstenaar, had de laatste bijdrage geleverd door de panelen te voorzien van gegalvaniseerd materiaal. De gehele constructie bestaande uit zes panelen nam de gehele maandag in beslag. Later dan de planning maar huisvestingsproblemen waren een belangrijk element voor de vertraging. De geraamde uren voor het kunstproject  waren aanzienlijk meer dan geraamd. Met de woningcorporatie Nijestee, eigenaar van het flat, is een eerste overeenkomst voor vijf jaar afgesproken dat op- en neergaande zon hier mag hangen.

Woensdag zal het Spicaflat van het tweede kunstwerk worden voorzien. Groningen in beeld kan weer een kunstwerk toevoegen en mogelijk een bijdrage leveren door een informatiepaneel te plaatsen zodat het voor een ieder de voorstelling van dit kunstwerk duidelijk is en de tot stand komen ervan.

Bewoners en kunstenaars (angelique boter, gea koopman, yvonne moorlag en derk den boer) zijn apetrots op het behaalde resultaat. Een eerste bijdrage aan kunst over universum welke op velerlei wijze binnen de Groninger wijk Paddepoel herkenbaar gaat worden. Paddepoel op de toeristische kaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *