Pakketsorteerders PostNL in Kolham in actie voor baanbehoud

Tussen zes en zeven uur gisteravond, hielden pakketsorteerders een actie voor de poort van PostNL in Kolham. Zij riepen hun collega’s op om vandaag, dinsdag 19 september,  actie te voeren in Den Haag, want de pakketsorteerders willen gewoon in dienst tegen een normaal cao-salaris.

De sorteerders startten als uitkeringsgerechtigde bij PostNL en werken inmiddels bij een re-integratiebedrijf van de gemeente. PostNL gaat echter nu in zee met een uitzendbureau, waardoor het werk van de avondploeg stopt. De pakketsorteerders die daardoor hun baan verliezen, mogen daar volgens vakbond FNV wel solliciteren, maar worden tot op heden in onzekerheid gelaten. Daarom brengen de actievoerders dinsdag 19 september hun sollicitatiebrief naar het hoofdkantoor van PostNL.

FNV Uitkeringsgerechtigden wil met de acties bereiken dat de pakketsorteerders hun baan behouden, zonder te moeten solliciteren. FNV-bestuurder Wilma Nieveen: ‘Veel mensen werken al een jaar tot anderhalf jaar op deze basis, maar krijgen niet volgens de cao betaald’, zegt vakbondsbestuurder Wilma Nieveen van het FNV.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *