Paul de Rook geeft aftrap Fietsen Alle Jaren in De Es in Selwerd

Vanmiddag vond de officiële aftrap plaats van Fietsen Alle Jaren. Deze gebeurtenis vond plaats in de ZINN locatie de Es aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.

Een initiatief die voortvloeit uit de activiteiten van Let’s Gro. Een leven lang wind door je haar dat sprak de Groninger wethouder Paul de Rook wel aan. Fietsen is het moment om te bewegen en je hoofd te legen. Kwetsbare of niet meer mobiele mensen kunnen nu een gratis fietstocht maken in een riksja en men kan zich na vandaag aanmelden via het e-mailadres [email protected].

ZINN omarmt dit project en hoopt net als de wethouder dat deze manier van contact de vereenzaming van mensen tegengaat. Geprobeerd wordt om ouderen in Selwerd met fietstaxi’s mobiel te maken in de wijk, even een blokje om dus. Als de proef slaagt in Selwerd in het voornemen het project verder binnen Groningen uit te rollen.

Alle foto’s van de aftrap: klik hier  

Vrijwilligers nemen per keer twee kwetsbare of niet meer mobiele mensen mee voor een fietstocht in een riksja. Een warmhartige maar eenvoudige handeling die iedereen kan doen. Tijdens de fietstocht luisteren ze naar hun verhalen en geven hen de tijd en zorg die ze ook aan ons gaven. Met Alle jaren bedoelen ze dat het leven niet ophoudt bij een bepaalde leeftijd, en omarmen we wat elke generatie te bieden heeft door middel van iets eenvoudigs als fietsen.

Na afloop kon een ieder nog even genieten van iets lekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *