Paul de Rook opent Outdoor Fitnesspark Paddepoel

nederland 2015, groningen, paddepoel, opening outdoor fitness park, jaagpadPaddepoel en haar omgeving kunnen vanaf vandaag bewegen in het nieuwe outdoor fitnesspark aan het Jaagpad langs het Reitdiep en ter hoogte van de Planetenlaan. Wethouder Paul de Rook was door de wijkraad Paddepoel uitgenodigd om de opening te verrichten.

De wethouder van sport is blij dat het park nu daadwerkelijk gerealiseerd is: “Het is een prachtig voorbeeld van initiatief van onderaf, vanuit de bewoners zelf. Bovendien maakt dit park het voor iedereen op een laagdrempelige manier mogelijk om in beweging te komen.”

Fabrikant Norwell laat weten dat door fitness parken te plaatsen, in dit geval wijkomgeving, het trainen en onderhouden van het lichaam wordt vergemakkelijkt. Naast de gezondheid brengt een outdoor fitnesspark ook een ander voordeel mee; een natuurlijke ontmoetingsplek voor mensen van alle leeftijden.

Alle foto’s van de opening: klik hier

Na de feestelijke opening van het fitnesspark konden de buurtbewoners onder begeleiding van instructeurs oefenen op de geplaatste toestellen waarbij zij adviseerden hoe dit zo verstandig mogelijk te doen.

Jan Douwe Krediet van The Picture Factory maakte de volgende video:

De wijkraad heeft zich de afgelopen jaren bijzonder ingespannen om het initiatief van de grond te krijgen. Zo is er onder meer vooraf een onderzoek uitgevoerd naar de wensen en behoeften van buurtbewoners voor een dergelijke voorziening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *