Peter den Oudsten nu burgemeester van Groningen

Vanmiddag, 6 januari, is Peter den Oudsten als burgemeester en mogelijk de laatste burgemeester van de stad Groningen (ivm herindeling gemeenten) geïnstalleerd.

In een bijzondere raadsvergadering beëdigde commissaris van de Koning Max van den Berg de burgemeester. Onder de aanwezigen vele prominenten waaronder de oud-burgemeesters Peter Rehwinkel en Hans Ouwekerk, Wilma Manschot en Bernard Wientjes.

Tussen de toespraken door een muzikaal intermezzo door Marlene Bakker en Reinout Douma.Na een toespraak van Emme Groot, burgemeester van Delfzijl, werd de ambtsketen door loco-burgemeester Ton Schroor over de schouders van de nieuwe burgemeester omhangen.

Alle foto’s van de installatie: klik hier

Den Oudsten is oud burgemeester van Enschede en volgt Ruud Vreeman op. Ook vandaag bevestigde Den Oudsten een burgemeester te willen zijn dicht bij de samenleven. ‘Ik wil onderdeel zijn van die samenleving’. In zijn toespraak ging de burgemeester verder in op de aardbevingsproblematiek en de economische impact hiervan. Hij hoopt op een goede samenwerking in de provincie om de kansen van de regio te vergroten.

Vanzelfsprekend kreeg de burgemeester de sjaal van de trots van het Noorden cadeau, één van de meest bezochte plekken van Groningen.
politiek, installatie den oudsten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *