Peter den Oudsten voorgedragen als nieuwe burgemeester Groningen

den oudstenVanavond is na een besloten raadsvergadering, Peter den Oudsten voorgedragen als nieuwe burgemeester van Groningen.

Met Den Oudsten krijgt Groningen een ervaren burgemeester, ook op het terrein van veiligheid. Een burgemeester die aandacht heeft voor de sociale kant van de stad alsmede de zich vernieuwende stad. Den Oudsten heeft zich bewezen als bruggenbouwer en straalt statuur en rust uit. Hij past prima in het door de raad vastgestelde profiel.

De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. Het streven is dat Peter den Oudsten op 2 januari 2015 zijn werkzaamheden in Groningen begint.

Peter E.J. den Oudsten (Leeuwarden, 24 oktober 1951) is een Nederlands politicus van de PvdA. Sinds 1 mei 2005 is hij burgemeester van Enschede, als opvolger van Jan Mans. In 1986 werd Den Oudsten gekozen tot raadslid in de gemeente Leeuwarden, vervolgens was hij daar ook wethouder namens de PvdA. In 2001 werd Den Oudsten vervolgens benoemd tot burgemeester van het Drentse Meppel.

Carrière

Peter den Oudsten begon zijn loopbaan in 1975 als ambtenaar bij de gemeente Enschede op de afdeling voorlichting. In 1984 trad hij aan als hoofd in- en externe betrekkingen bij het Provinciaal Energiebedrijf Friesland (later Nuon). In 1991 stapte hij over naar Friesland Foods om hoofd corporate communications te worden.

Vanaf 1997 is hij zich gaan toeleggen op bestuurlijke functies, te beginnen met het wethouderschap in Leeuwarden. Van juli 1998 tot maart 1999 was hij waarnemend burgemeester. Van 2001 tot 2005 vervulde hij het burgemeestersambt in de gemeente Meppel. Op 1 mei 2005 volgde hij Jan Mans op als burgemeester van Enschede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *