Petities door de SP gestart voor behoud buslijn 4 en 5

transport-bussen-[prinsessenweg-1De Groningse SP is twee petities gestart voor het behoud van buslijn 5 in de Hortus- en Oranjebuurt en buslijn 4 in de Oosterparkwijk. Het OV-bureau is van plan grote delen van deze buslijnen te schrappen waardoor bussen de wijken niet meer volledig bedienen. Volgens de SP is dit een onzalig plan en moeten de buslijnen in hun huidige vorm blijven.

“Door deze plannen wordt voor veel bewoners in deze wijken de afstand tot de bushalte veel groter. Vorig jaar nog werden beide lijnen toegankelijk gemaakt voor mensen die slecht ter been zijn, die mensen moeten straks veel verder gaan lopen. De kwaliteit van het OV in de stad neemt daarmee flink af.” aldus Daan Brandenbarg, SP-afdelingsvoorzitter.

Bewoners rondom het traject van lijn 4 en lijn 5 krijgen komende dagen een pamflet waarop ze hun handtekening kunnen zetten in de bus. Half augustus gaat de SP langs de deuren om de formulieren weer op te halen. Buurtbewoners kunnen de petitie ook online tekenen, voor Lijn 4 en Lijn 5

Bron: SP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.