Plantsoenloop 2021 in Groningen sfeervol en volop genieten

Vandaag op weg naar het Noorderplantsoen waar de 63e editie van de Plantsoenloop Groningen gelopen ging worden. En wat verheugend de vele toeschouwers te zien die een groot deel van de dag de deelnemers van jong en oud aan moedigden voor hun sportprestatie. En met bijna drieduizend deelnemers waren het meer dan de laatste editie.

Alle foto’s van de Plantsoenloop FocusGroningen: klik hier  Fotoreportage van Geert van Duinen: klik hier 

Preventief met je lichaam bezig zijn en dat was te zien in alle variaties die de lens passeerden. Op een heuvelachtig parcours valt het beklimmen soms een beetje tegen maar het dalen gaat iets sneller.

Het was een prachtige herfstachtige dag en de Kids Runs startte op de Oranjesingel met afstanden van één, twee en vier kilometer. En de fanatieke lopers konden kiezen voor de afstanden van vier en acht kilometer. 

Johan Meijer, projectmanager van de Plantsoenloop Groningen was het weer een prachtig family-event waar jong en oud bij elkaar komt. Alleen maar blije gezichten hetgeen we kunnen beamen, al hadden sommigen het even stoer onderweg. En ter hoogte van de BeatKit sprak de speaker weer bemoedigende woorden of plaatste een grapje om sommigen even een duwtje in de rug te geven.

Kortom weer een geslaagde Plantsoenloop en liet zien dat sport verbroederd en helpt voor de gezondheid van geest en lichaam.  

Bij de vier kilometer wist Nick Marsman als eerste de finish te passeren met een tijd van 00:13.41. Tom Hendrikse werd de winnaar op de acht kilometer met een tijd van 00.25:04. Silke Jonkman was de snelste vrouw op de acht kilometer met een tijd van 00:28:04.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, het goede doel van de Plantsoenloop, ontving een cheque ter waarde van € 1.750,00. Het geld wordt besteed voor knuffeldieren die patiëntes ontvangen na een heftige operatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *