Plantsoenloop Groningen groot succes

plantsoenloop-2016-2Ruim 2.800 enthousiaste lopers stonden gisteren aan de start op de Oranjesingel voor de 59e editie van de Plantsoenloop Groningen, de klassieker in het Noorden. De weergoden waren de oudste loop van Groningen gunstig gezind. Het heuvelachtige Noorderplantsoen leverde op deze mooie herfstdag prachtige beelden op, met zelfs van tijd tot tijd een zonnetje.

Om 11.30 uur gingen de allerkleinsten van start. De mascotte van Pathé loste het startschot voor ruim 700 jongens en meisjes aan de 1K Kidsrun. In totaal deden er bijna 1.750 kinderen mee aan deze Groningse looptraditie.

Alle foto’s van Geert van Duinen: klik hier

De 23-jarige topbasketballer Andrew Smith uit de USA, die vanaf juli dit jaar toegevoegd is aan de selectie van de Groningse Basketbalclub Donar, heeft het startschot verricht voor de 4 en 8 km Wedstrijdloop om 13.00 uur.

Thijmen Kupers maakte zijn belofte waar en heeft voor het vierde jaar op rij de Plantsoenloop Groningen op zijn naam geschreven, dit keer in een tijd van 12 minuten en 18 seconden. Bij de dames werd het finishlint vastgehouden voor Marlies Huigen. Zij kwam met een grote glimlach over de finish in een tijd van 14.28.

Op de 8 km ging de overwinning naar Arjan Marchand. Hij kwam in een tijd van 26.10 over de eindstreep. Hij bleef daarmee Edwin Slijkhuis met slechts 16 seconden verschil, voor.

Bij de dames won Saffira Kiewiet in 29.54. Zij liep ruim 2 minuten sneller dan in 2015 toen zij tweede werd.  Tussen de nummer twee en drie in de wedstrijd ontstond een spannende strijd. Nadia Baadj en Jolien de Waard, die in 2015 ook op het erepodium mocht staan, eindigde respectievelijk op een tweede en derde plaats met een verschil van 3 seconden.

Henk Tiggelaar volbracht zijn 50e Plantsoenloop Groningen. Hij werd geïnterviewd en toonde trots al zijn medailles. Tevens kreeg hij een bijzondere ontvangst aan de finish. Een mooi beeldje werd hem uitgereikt als beloning voor zijn bijzondere prestatie.

Voorzitter Albertiene Hadders mocht, voordat het loopfeest van start ging, een cheque ontvangen uit handen van de organisatie van maar liefst € 900,-. Voor dit bedrag kunnen 4 kinderen een heel jaar lang sporten.  Jeugdsportfonds Groningen biedt sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging.

Bron: Plantsoenloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *