Plantsoenloop weer als vanouds | Terugblik

Tassen vol met bekers. bossen bloemen en zeer goed gevulde enveloppen verdwenen na afloop van de al weer 62e Plantsoenloop in Stad rap in de glanzende bolide van Team 4Mijl. De krijgers van headcoach Eddy Kiemel hadden korte tijd eerder hevig huisgehouden op de 4 en 8 kilometer door het prachtige Noorderplantsoen. Maar liefst 10 van de 12 posities op het erepodium waren ten prooi gevallen aan de prijsjagers van het Groningse topteam.

Evenals een jaar geleden triomfeerde Niek Blikslager op de 8 kilometer. Tom Hendrikse veroverde zilver. Bij de ladies was de victorie voorbehouden aan Lisanne vd Belt. Zij had tijdens de huldiging gezelschap van Ellen Jansen. John IJtsma heerste op de 4 kilometer. Z’n maatjes Thijmen Kupers (2e) en Wessel van Veenen (3e) maakten er voor Team 4Mijl helemaal een dolle boel van. Ook bij de ladies was sprake van een triootje uit de stal van Eddy Kiemel. Jetske van Kempen zong het hoogste lied. Jolien de Waard finishte als tweede. Sofie Lovdal eindigde als derde.

Ook veel plezier hadden verreweg de meesten van de circa 3000 deelnemers in de Klassieker van het Noorden. Fraai herfstweer met zon en af en toe een spatje regen waren de voedingsbodem tot her en der mooie prestaties en persoonlijke records van vooral jeugdige enthousiastelingen. Zij, de jongelingen, keken ook hun ogen uit tijdens de Mascotte Run. Na 120 meter stoof mascotte Thunder van Donar als winnaar over de finish aan de Oranjesingel.

Ook de Stichting Vrienden van het Beatrix Ziekenhuis verkeerde in opperste staat. De Stichting mocht van Golazo Noord-Nederland, de organisator, een cheque in ontvangst nemen van E5460 te besteden aan allerlei activiteiten. Al met al was het als vanouds een feest om er bij te zijn. Op naar de 63e Plantsoenloop!

Tekst: Jan van der Veen – Sport in Stad
Foto’s: Geert van Duinen (Allle foto’s: klik hier)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *