Playoffs lonkt voor winnend FC Groningen| Mistersnooker

sport fc groningen tribune (1 van 1)De deur naar de playoffs voor het behalen van Europees voetbal staat voor FC Groningen wagenwijd open. Bij PEC Zwolle veroverde de ploeg van trainer Erwin van de Looi vrijdagavond drie belangrijke punten (0-1) waarmee de directe concurrent op een achterstand van vier punten werd gezet. PEC treurde amper want het is al vrijwel zeker van Europees voetbal door het spelen van de bekerfinale tegen Ajax.

De Trots van het Noorden won voor de derde achtereenvolgende keer, maar deze keer ging het niet gepaard met de brille van de duels tegen Vitesse en PSV. Met hard werken, robuust verdedigen en een zichtbare wil om te winnen werd PEC uiteindelijk gevloerd. Grote man was weer Eric Botteghin die niet alleen sterk verdedigde maar ook de winnende goal scoorde met een kopbal. Hij juichte amper want in het verleden speelde hij vier jaar voor de club aan de IJssel.

In de slotfase was het billenknijpen voor de matig voetballende Groningers die met kunst en vliegwerk overeind bleven. De geschorste Van de Looi slaakte na het eindsignaal op de tribune een zucht van verlichting en de blijdschap om de punten was groter dan die om het vertoonde spel. In elk geval is de debuterende trainer erin geslaagd om de dreiging van de gevarenzone binnen drie weken om te buigen in een vrijwel zekere deelname in de playoffs.

De taktiek (compact spelen en sneller de lange bal naar Zivkovic en Kostic) bleek een toverformule voor FC Groningen. Helaas voor de meegreisde fans was de jonge Zivkovic minder scherp dan in de voorgaande wedstrijden maar niemand die hem dat na afloop kwalijk nam. Volgende week vrijdag kan de ploeg het karwei in de Euroborg tegen NAC afmaken en dan is de slechte fase van na de winterstop ook voorgoed vergeten en vergeven.

Je moet natuurlijk nog altijd een slag om de arm houden – het kan nog mis gaan – maar het bereiken van de playoffs zal voor Van de Looi een prima rapportcijfer opleveren. Hij raakte geen moment in paniek toen het slecht ging zag op het juiste moment de oplossing om uit de sportieve crisis te komen. Bovendien heeft hij dit seizoen Kostic aan het voetballen gekregen en dat kan niet gezegd worden van zijn voorganger Robert Maaskant.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *