Ploegen met paard bij Toentje in de Oosterparkwijk 2022 | Machtig mooi

En de boer hij ploegde voort. Vandaag,18 maart, werd voor het de vijfde keer het stuk akkerland van Stichting Toentje in de Oosterparkwijk op milieuvriendelijke wijze omgeploegd door paarden van Eite Oosterveld uit Eenum en Derk Fokkema uit Pieterburen. 

De heren zijn verbonden aan Stichting Trekkend Werkpaard Groningen. Een stichting die tot doel heeft om het bewerken van gronden, bossen en heidevelden op ouderwetse wijze in stand te houden. Menigeen keek op vanmorgen bij het passeren van de tuinen.  Paarden met ploeg? Ja inderdaad, een beeld wat vroeger heel gewoon was en inmiddels nostalgie. Machtig Mooi.

tekst gaat door onder de galerij:

Het Toentje project in Groningen brengt mensen bij elkaar en biedt een duurzaam platform om armoede te verlichten door middel van activering, voedselproductie, educatie en gezondheidsbevordering. Jaarlijks wordt zo’n drieduizend kilo aan groente, fruit en kruiden geoogst. Met ongeveer zestig vrijwilligers worden vele gezinnen van de voedselbanken geholpen met geproduceerde producten van eigen bodem.

Een impressie van Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *