Poging tot straatroof Elzenlaan Selwerd

steden nederland, groningen, selwerdEen 39-jarige Groninger wist maandagavond twee straatrovers van zich af te schudden.

De man liep omstreeks 21.00 uur over het voetpad van de Elzenlaan ter hoogte van de speeltuin, toen hij werd aangesproken door een onbekende jongeman.

Toen de Groninger die de Nederlandse taal niet sprak en verstond, niet reageerde kwam plotseling een tweede jongeman achter een boom vandaan. Deze droeg een bivakmuts en had een mes in zijn handen. Volgens een voorbij fietsende getuige wilden beide jongemannen dat het slachtoffer zijn spullen af zou geven. Deze rende hierna snel weg maar kwam ten val. De man met het mes kwam weer voor hem staan waarna het slachtoffer beide overvallers van zich af schopte. Beide daders namen hierna de benen. De overvallers hadden vermoedelijk de Marokkaanse nationaliteit en de man met het mes was ongeveer 1.75 lang en droeg een bivakmuts. De andere overvaller droeg een zwarte jas met bontkraag en een blauwe spijkerbroek.

Donkere dagen offensief

De ervaring leert dat ieder jaar in de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toeneemt. Daarom let de politie in deze donkere dagen extra op de veiligheid in uw buurt. Door plaatselijk meer te surveilleren in uw buurt, preventieve acties te houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden of door extra energie te steken in het opsporen van daders. Dit heet het Donkere Dagen Offensief.

Heeft u iets gezien of waargenomen? Bel de politie telefoon 0900-8844

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *