Polyganics Groningen een paradepaardje biomedische industrie

Polyganics_200_100Groningen heeft een bedrijf dat behoort tot de toonaangevende biomedische technologie bedrijven van Nederland. Het gaat om het in 1999 opgerichte Polyganics, dat materialen ontwikkelt en produceert die in het lichaam afbreekbaar zijn, een ontwikkeling die we van start hebben zien gaan.

Het bedrijf ontving in december de High Growth Award 2012 en werd daarmee uitgeroepen tot beste groeionderneming van Noord-Nederland.

Polyganics is een onafhankelijk biomedisch bedrijf in 1999 opgericht als een spinoff van de Rijksuniversiteit Groningen. Het ontwerpt, produceert en vermarkt producten op de gebieden van KNO-chirurgie, herstel van perifere zenuwen en algemene chirurgie. Door het gebruik van biologisch afbreekbare polymeren in deze hulpmiddelen, verdwijnen ze na een chirurgische ingreep op termijn vanzelf uit het lichaam en hoeven er geen vervelende operaties plaats te vinden om de implantaten later weer te verwijderen.

Voor de toekomst verwacht Polyganics een verdere groei. Het bedrijf ziet naar eigen zeggen een groot aantal nieuwe toepassingen en wil zich voornamelijk richten op versteviging en uitbouw van zijn producten voor de KNO- en algemene chirurgie. Daarnaast wil de Groningse onderneming gericht op zoek naar strategische partners in andere segmenten van de markt.

Bron: Daarom Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *