Pride Photo tentoonstelling tweede jaar op rij in Groningen

Gisteren, dinsdag 17 januari, opende wethouder diversiteit Manouska Molema, op het Akerkhof de Pride Photo Tentoonstelling 2022 in Groningen. Het is het tweede jaar op rij dat Pride Photo de stad aandoet met de openlucht fototentoonstelling. Dit jaar is het thema ‘Celebrating the Unseen’, waarmee Pride Photo de meest ongeziene groepen en onbekende verhalen uit de lhbti+ gemeenschap onder de aandacht wil brengen. De tentoonstelling is tot 6 februari gratis te bezoeken. Pride Photo is onderdeel van het kunstprogramma van het ESNS festival, dat van 18 tot en met 21 januari in Groningen plaatsvindt.

Groningen is de afsluiter van de Pride Photo Tentoonstelling 2022, die sinds 1 april door heel Nederland reist en alle provincies heeft aangedaan. Manouska Molema, wethouder Diversiteit: “In Groningen mag je zijn wie je bent! Iedereen is verschillend, maar er is ruimte voor al die verschillen. Helaas is dat niet overal zo en dat komt tot uitdrukking tijdens deze indrukwekkende tentoonstelling. Ik roep iedereen op een kijkje te gaan nemen.”

Pride Photo
Pride Photo is een tentoonstelling met de focus op seksuele en gender diversiteit. Tijdens deze expositie worden de winnende foto’s van de internationale fotografiewedstrijd van Pride Photo tentoongesteld aan het publiek.

De organisatie heeft als doel om bezoekers te stimuleren om op een respectvolle manier na te denken over deze twee onderwerpen. De tentoonstelling is in de openlucht te bezichtigen en voor iedereen gratis te bezoeken.

Alle foto’s in overzicht: klik hier 

Foto’s 2021

Deze slideshow vereist JavaScript.

Alle foto’s Jan Hendrik van der Veen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *