Prinsenhof Groningen, een royaal verhaal uitgereikt

Prinsenhof boekje-5854Commissaris van de Koning Max van den Berg, tevens beschermheer van het Groninger Monumentenfonds,  reikte vandaag, vrijdag 21 februari,  het eerste exemplaar van Prinsenhof Groningen – Een Royaal Verhaal uit aan schrijfster Marieke Bos.  Deze zojuist verschenen uitgave beschrijft de rijke historie van de Prinsenhof Groningen. Een lange geschiedenis met hoogte- maar ook met dieptepunten.  Een geschiedenis die de uitgave van dit boekje zeker rechtvaardigt.Prinsenhof Groningen – Een Royaal verhaal  is een uitgave van het Groninger Monumentenfonds, Prinsenhof Groningen Real Estate en Prinsenhof Groningen BV.  Het boekje werd geschreven door Marieke Bos van Persbureau Tammeling en BeMedia  nam de vormgeving voor zijn rekening. Het boekje is na vandaag te koop voor de prijs van € 14,95 bij diverse boekwinkels.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Prinsenhof Groningen  vervulde in de loop van de eeuwen vele functies. Van hospitaal tot RONO-studio (Regionale Omroep Noord en Oost, de voorloper van RTV Noord). In de Prinsenhof van vandaag kun je zomaar voorbij gaan aan de bijzondere historie van het 15e eeuwse monument. Het oudste gedeelte van het pand, nu het Grand Café, was oorspronkelijk de kerkzaal van de Gebroeders des Gemenen Levens. In de jaren die volgden werd het gebouw omgetoverd tot stadhouderlijk paleis om nog weer later ingericht te worden als militair ziekenhuis.

Sinds 2012 doet het dienst als luxe hotel en restaurant, uiteraard ook onder de naam Prinsenhof Groningen. Heel recent logeerden koning Willem-Alexander en koningin Maxima hier nog en zo voegden zij weer een hoofdstuk toe aan de toch al interessante historie van De Prinsenhof.

Foto’s: Siebrand Wiegman

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *