Prinsentuin deze week gesloten i.v.m. herplant rode beuk

groningen-centrum-prinsentuin-zonnewijzer-2Op dinsdagavond 3 maart beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de kap van de zieke kastanjeboom in de Prinsentuin en de herplant van een rode beuk. Uit de laatste inspectie van alle kastanjebomen in de stad bleek deze boom, net als 59 andere, zwaar te zijn aangetast door de kastanjeziekte. Een tweede onderzoek van de kastanje in de Prinsentuin onderschreef de uitkomst dat de boom gekapt moet worden.

Een aantal buurtbewoners koos vorige week voor herplant van een rode beuk. Het gaat om een 15-jarige boom met een stamomtrek tussen de 30 en 40 cm. Deze wordt volgende week geplant. Om te zorgen dat de boom goed aanslaat op de nieuwe plek, wordt op de groeiplaats speciale aarde en beluchting aangebracht.

Het voorbereidende werk voor kap en herplant begint dinsdagavond 3 maart. De Turfsingel is dan aan de zuidzijde gestremd voor verkeer, zodat een telekraan alle voor het werk benodigde materieel over de muur van de Prinsentuin kan tillen. Woensdag 4 maart begint de kap van de boom. Tijdens het werk is een rijbaan van de Turfsingel ter hoogte van de Prinsentuin gestremd. Dit duurt in ieder geval tot en met woensdag 11 maart. De Prinsentuin is gedurende deze week niet voor het publiek geopend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.