Proeven in Groningen het culinaire evenement van Noord-Nederland

voeding gerechten (1 van 1)Om 12 uur precies opepolitieknt wethouder Joost van Keulen aanstaande zaterdag de zesde editie van het tweedaagse culinaire evenement ‘Proeven in Groningen’. Op het voor- en middenplein van het Harmoniecomplex aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat kunnen bezoekers culinaire hoogstandjes uitproberen van topkoks uit Groningen en omgeving.

Het evenement trok vorig jaar ruim 6500 bezoekers. De organisatie rekent dit jaar op tenminste hetzelfde aantal, mede ook vanwege de vele andere evenementen komend weekend in de stad, zoals bijvoorbeeld het Grachtenfestijn.

Joost van Keulen was tot vorig jaar voorzitter van de organisatie ‘Proeven in Groningen’. Als wethouder opent hij nu het evenement dat hij uiteraard nog een warm hart toedraagt: “Het is een mooie gelegenheid voor de deelnemende restaurants om te laten zien wat ze in huis hebben en voor bezoekers een betaalbare manier om kennis te maken met wat stad en regio op culinair gebied bieden.”


Tijdens ‘Proeven in Groningen’ krijgen leerling-koks de kans om de eretitel Kooktalent van het Jaar in de wacht te slepen. In nauwe samenwerking met het Noorderpoort te Groningen zijn tijdens de voorronden leerlingen geselecteerd als kanshebbers voor de titel. Aan het eind van het evenement op zondagavond, zal de zilveren vork worden uitgereikt aan de winnaar.

‘Proeven in Groningen’ is aanstaande zaterdag 31 augustus van 12.00 tot 21.00 uur en zondag 1 september van 12.00 tot 19.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.