Prof. dr. J.A. van Manen benoemd tot Ridder

prof dr. j.a. van Manen-1147Vandaag, donderdag 3 december 2015 reikte burgemeester Peter den Oudsten een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer prof. dr. J.A. (Jaap) van Manen.
De uitreiking vond plaats in de aula van het Academiegebouw tijdens de afscheidsbijeenkomst ter gelegenheid van zijn emeritaat.

De heer van Manen heeft als Corporate Governance bij de afdeling Accountancy van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde de accountantsopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen volledig tot bloei gebracht en accountancy in heel Nederland op de kaart gezet.

Vanuit zijn functie als hoogleraar heeft hij zich vooral gericht op het naar de maatschappij brengen van zijn kennis en inzichten op het gebied van Corporate Governance en bracht vanuit het bedrijfsleven, overheid en non-profit organisaties zijn expertise en praktijkervaring in in het onderwijs en onderzoek van de universiteit.
Hij leverde een zeer uitzonderlijke en bijzonder relevante bijdrage aan de integriteit en kwaliteit van het bestuur in Nederland, specifiek bij maatschappelijk relevante organisaties, waarbij hij zich mede onderscheidt door onbaatzuchtigheid, integriteit, onafhankelijkheid en tomeloze inzet.

Foto: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *