Protest tegen omstreden vrijhandelsakkoord TTIP

groningen-centrum-nieuwe boteringestraat-sp jongeren-1ROOD, jong in de SP staat vrijdagochtend Tussen Beide Markten met een houten Paard van Troje. De jonge SP’ers doen dit om te protesteren tegen de nieuwe ontwikkelingen rondom het omstreden vrijhandelsakkoord (TTIP) tussen de EU en de VS. ROOD-woordvoerder Siewert Olthof: “De onderhandelingen rondom TTIP zijn vanaf het begin achter gesloten deuren gevoerd. Onlangs is besloten dat politici alleen nog maar in een speciale ‘leeskamer’ in Brussel de documenten rondom TTIP mogen inzien. Dit is belachelijk en een verdere uitholling van het democratische proces rondom het Trojaanse Paard TTIP.”

Sinds het begin van de gesprekken tussen de EU en de VS hebben de SP, ROOD en de Europese linkse fractie zich verzet tegen het volgens hun ondemocratische proces. “TTIP dient het grote geld, niet de mensen. Europa heeft beschermende regelgeving om haar bevolking te beschermen tegen grote bedrijven. Door TTIP kunnen deze multinationals via een speciale rechtbank overheden aanklagen als zij door deze regels minder winst maken. Een directe aanval op onze democratie. Het is belachelijk dat onze volksvertegenwoordigers het bijna onmogelijk wordt gemaakt om stukken in te zien over de onderhandelingen.” aldus Olthof.

De SP-jongeren roepen iedereen op om naar de grote demonstratie tegen TIIP te gaan. De demonstratie vindt plaats op 10 oktober om 13.00 bij het Jonas Daniel Meijer Plein te Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *