PSV op halve kracht langs FC Groningen: 2-1

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkZonder zich bovenmatig in te spannen won PSV zondagmiddag in eigen huis van FC Groningen: 2-1. De toekomstige kampioenen maakten er een trainingspartijtje van met hakjes en meer frivoliteiten, terwijl de Groningers hun stinkende best deden om een puntje te veroveren.

Nee, een echte wedstrijd was het niet. Wie het duel volgde, had het idee dat de Eindhovenaren met iets meer gas hun tegenstander gemakkelijk ondersteboven konden spelen. Aan alles zag je dat PSV zijn opponent niet serieus nam en dat het zich niet al te veel wilde inspannen.

Voor de meegereisde FC Groningen-supporters leek het alsof hun favorieten tot de laatste seconde kans hadden op een puntje, maar voor de objectieve toeschouwers was het zonneklaar dat het kwaliteitsverschil veel te groot was om van een evenwichtige tweestrijd te spreken. Natuurlijk maakte Botteghin na een 1-0 achterstand wel gelijk, maar echt veel meer zat er voor de noorderlingen niet in.

De Trots van het Noorden kan komende zondag tegen FC Twente nog een laatste poging wagen om alsnog een kans te maken op een playoffpositie, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de ploeg van trainer Erwin van de Looi zich beter kan richten op de halve finale van de KNVB-beker tegen Excelsior, die op 8 april gepland staat in de Euroborg.

In de reguliere competitie staat nagenoeg niets meer op het spel. Er is immer nooit angst geweest om in de degradatiezone te belanden en wie een beetje reeel is moet toegeven dat een playoffpositie praktisch onhaal is geworden. Voor Van de Looi komt er in de competitie een periode aan waarin hij wat jongere spelers uit kan proberen.

Alleen de bekerfinale kan het seizoen voor FC Groningen nog een beetje goedmaken. Maar om die te halen zal er alles uit de kast gehaald moeten worden om Excelsior te kloppen. En in de huidige vorm zal dat nog een lastige klus worden.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

(volg mistersnooker ook op twitter)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.