Raadsleden doen boodschappen voor Stadse voedselbank

nederland 2014, groningen, centrum, inzamelingsactie voedselbankLeden van de gemeenteraad van Groningen en wethouder Sociale Zaken Mattias Gijsbertsen deden vanmiddag boodschappen voor de voedselbank bij Albert Heijn in de Oude Ebbingestraat. Met deze actie geven de raadsleden gehoor aan de oproep van de voedselbank om hen de zomer door te helpen. Naast de overvolle boodschappenwagens een extra bijdrage van Albert Heijn.

De gemeenteraad hoopt met deze actie de Groningse samenleving aan te sporen zelf ook voedsel te geven en in te zamelen voor de voedselbank.

Afgelopen week werd bekend dat de Stadse voedselbank kampt met een tekort aan voedsel. Vooral houdbare zuivelproducten en verse groenten zijn een probleem, die krijgt de voedselbank te weinig binnen.

Alle foto’s van de actie: klik hier

Supermarkten hebben hun houdbaarheidsbeleid aangescherpt en leveren minder groenten en zuivel aan de voedselbank.  Als de voedselbank binnen vier weken niet voldoende eten binnenkrijgt, dreigen er problemen en moet er bezuinigd worden op de voedselpakketten.

Eén gedachte over “Raadsleden doen boodschappen voor Stadse voedselbank

  1. Goed initiatief. Lastig onderwerp: aan de ene kant zou je geen voedselbanken moeten willen hebben. Aan de andere kant is het een absolute noodzaak en moeten we kijken hoe we voedselbanken kunnen garanderen van vaste voedselstromen bij voorkeur uit de eigen regio, geproduceerd door mensen die nu inactief zijn.

    Vandaag kijken bij de gemeente hoe we dat nu het beste kunnen realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *