Regenboogpad Groningen feestelijk geopend

regenboogpad-2099Het regenboogzebrapad is een internationaal symbool waarmee steden laten zien dat zij iedereen verwelkomen, ongeacht geaardheid of overtuiging. Vanmorgen rond de klok van negen uur werd op het Ubbo Emmiusplein het regenboogpad feestelijk geopend in aanwezigheid van de Groninger wethouders Mattias Gijsbertsen en Paul de Rook.
Na de opening werden er roze koeken uitgedeeld aan voorbijgangers om de opening te vieren.

Concrete stappen
Symboliek is belangrijk, maar misschien nog wel belangrijker zijn concrete stappen die gezet moeten worden om acceptatie te bevorderen. Zo vindt initiatiefnemer DWARS Groningen dat de gemeente gehoor moet geven aan herhaalde oproepen van de LGBT belangenorganisatie COC om op meer scholen voorlichting te kunnen geven.

Daarnaast moet er volgens DWARS gewerkt worden aan gender neutrale toiletten in Groningen.

regenboogpad-2108Vlag Martinitoren
Het uitsteken van de vlag maakt onderdeel uit van de Nationale Coming Outdag. Op deze dag wil Groningen de aandacht vestigen op de acceptatie van transgenders, lesbische vrouwen, homoseksuele mannen en biseksuelen (LHBT). Groningen doet dit samen met tientallen andere gemeenten, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en MOVISIE, het landelijke kennisinstituut voor sociale vraagstukken.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *