Rehwinkel feliciteert 100 jarige mevrouw G. van der Noord Snip

mevr noord-snip 100jaar-4593Vandaag bezocht burgemeester Rehwinkel mevrouw G. van der Noord-Snip op haar 100ste verjaardag bij haar kleindochter aan de Turfsingel.

Geertje Snip is geboren op 11 februari 1913 in Aduard, waar ze opgroeide bij haar grootouders. Toen ze oud genoeg was diende ze bij diverse families in de stad Groningen.

Op 19 mei 1938 trouwde ze in Groningen met huisschilder Ekke van der Noord. Het echtpaar bleef in de stad wonen en kreeg 2 dochters. In 1972 kwam de heer Van der Noord te overlijden. Na zijn overlijden heeft mevrouw Van der Noord-Snip bij diverse families als hulp in de huishouding gewerkt. Op haar 77e is ze zelfs nog bij haar kleinzoon in het café aan de slag gegaan als schoonmaakster. Dit heeft ze gedaan totdat ze 90 jaar werd.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Mevrouw Van der Noord-Snip is goed gezond, enkel wat slechthorend. Ze heeft altijd veel gefietst en ze liep altijd met haar huisdieren. Mevrouw heeft altijd poezen en honden gehad; ze hield erg van haar bull terriërs. Mevrouw Van der Noord-Snip woont nog zelfstandig, met hulp van haar jongste dochter en schoonzoon. Met hen is ze onlangs nog op vakantie geweest naar Spanje; ze houdt namelijk erg van de zon en warm weer.

Mevrouw Van der Noord-Snip heeft 2 kinderen, 6 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *