Rehwinkel start Oktobermaand Kindermaand op Jan Siebe Boumaschool

Vandaag bracht de Groninger burgemeester Peter Rehwinkel een bezoek aan de OBS Jan Siebe Boumaschool in de Groninger Oosterparkwijk en we waren nog maar net op tijd. De Oliemuldersweg was afgesloten vanwege rioleringswerkzaamheden.
steden nederland groningen, oosterparkwijk

Henk Scholte, de bekende zanger-verteller van de meziekgroep Törf, had voorafgaand aan het bezoek van de burgemeester laten horen hoe je opera zingt en studeerde het Gronings volkslied in met de kinderen omdat uiteindelijk te zingen met de burgemeester als afsluiting van de morgen.

De burgemeester nam de rol van leraar even op zich en stelde de kinderen van allerlei vragen over de kindermaand en de betekenis hiervan. Vele kinderen hadden wel eens een molen, theater, museum, kasteel of een vuurtoren bezocht. Sommige kinderen hadden een harte wens eens een molen te willen bezoeken.  De Oktobermaand Kindermaand gaat 2 oktober van start. De organisatie in Groningen is in handen van het Museumhuis en er wordt van alles georganiseerd wat je kunt nalezen op de website: klik hier

Voor de kinderen die meer informatie willen hebben over een borg of een molen of een museum?
Een mooie borg in Groningen is als voorbeeld de borg Verhildersum  of de Menkemaborg
Een mooie molen vindt je bijvoorbeeld in Eenrum en het mooiste museum van Groningen vindt je hier.

Alle foto’s van deze morgen: klik hier

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Wat heel bijzonder was dat  kinderen weer prachtige persoonlijke vragen hadden aan de burgervader  van Groningen en natuurlijk de mooie ambsketen even moesten voelen.

En een goede zanger gebruikt geen microfoon maar zijn longen en zijn stem:

Eén gedachte over “Rehwinkel start Oktobermaand Kindermaand op Jan Siebe Boumaschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *