Richairo Zivkovic wijst FC Groningen de weg | Mistersnooker

sport fc groningen tribune (1 van 1)Met een echte spitsengoal bezorgde de 17-jarige Richairo Zivkovic FC Groningen tegen AZ de drie punten (2-1). Het was de eerste handeling van de talentvolle aanvaller die halverwege de tweede helft door trainer Van de Looi werd ingezet.

 

Langzamerhand vraag je je af waarom Zivkovic nog steeds geen basisplaats heeft. Onder het motto ‘we willen hem voorzichtig brengen’ denkt Van de Looi dat de van FVV afkomstige groeibriljant het beste gedijt met de rol als invaller, maar daar denken heel veel Groninger supporters anders over. Vooral omdat de spitsen Texeira en Zeefuik om uiteenlopende redenen vaak niet beschikbaar zijn, lijkt een basisplaats voor Zivkovic het meest voor de hand liggend.
Tegen AZ stond Nick van der Velden in de spits maar hij is veel meer een aangever dan een afmaker. Het was dan ook niet toevallig dat de doeltreffende kopbal van Zivkovic gerealiseerd kon worden na een puntgave voorzet van Van der Velden. Een aanvalslinie met Kostic, Zivkovic en Van der Velden is de beste keuze die Van de Looi kan maken.
Kostic was in de Euroborg de smaakmaker van de Trots van het Noorden. Deze 20-jarige vleugelaanvaller draaide zijn tegenstander helemaal dol. De vraag die iedere voetbalkenner in Groningen zich nog steeds afvraagt, is waarom de vorige hoofdtrainer, Robert Maaskant, het totaal niet in deze speler zag. Was hij de eigenzinnig? Was hij moeilijk coachbaar? Het zal allemaal wel, maar Kostic toont bijna wekelijks het ongelijk van Maaskant aan.
Door de zege op AZ haakt FC Groningen weer voorlopig aan bij de subtop van de eredivisie. Het is de vorige week al gezegd: het wordt een seizoen van af- en aanhaken. Voor de technische staf van FC Groningen is het nu zaak om de competitie verder te gaan spelen met een vaste basisopstelling. Alleen dan zou de ploeg zich definitief in het linker rijtje van de eredivisie kunnen nestelen.
Met Van der Velden en Kostic als aangevers op de vleugel en Zivkovic als spits is FC Groningen meer mans. Als dit trio heeft bewezen dat het de sterkste aanvalslinie vormt, dan was het wel tegen AZ. Met andere woorden: Zivkovic verdient vanaf nu een basisplaats.
Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *