Ringweg Beijum – Lewenborg van 18 juli tot 21 juli gedeeltelijk afgesloten

groningen-kardinge-ringoost-1Van vrijdag 18 juli 19.00 uur tot maandag 21 juli 6.00 uur is de Oostelijke Ringweg tussen Beijum-Zuid en Lewenborg afgesloten. Dit heeft te maken met de sloop van de oude viaducten bij Kardinge (het busviaduct en het fietsviaduct Windepad). Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Voor het bestemmingsverkeer geldt een aparte omleidingsroute.

Geluidsoverlast

De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden met behoorlijke geluidsoverlast gepaard zullen gaan. De directe omgeving heeft hierover van de provincie Groningen een brief ontvangen met nadere bijzonderheden over deze werkzaamheden.

Werkzaamheden tot begin oktober

Na het inrijden van het viaduct op zaterdag 21 juni zijn nu de afrondende werkzaamheden gestart. De nieuwe rotondes moeten nog op de het nieuwe viaduct aangesloten worden. Het nieuwe viaduct is sinds 14 juli opengesteld voor verkeer. Auto’s en bussen kunnen nu vanuit Kardinge naar Ulgersmaborg Noord vice versa rijden. Afslaand verkeer vanaf de Oostelijke Ringweg is nog niet mogelijk. Dat kan pas vanaf begin oktober. Tot die tijd dient afslaand verkeer vanaf de Oostelijke Ringweg met bestemming Kardinge en/of  Ulgersmaborg-Noord dienen tot die tijd een omleidingsroute te volgen via Lewenborg.

Foto: Rieks Oijnhausen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *