Robots in het Groninger Stripmuseum

Afgelopen weekend werd door een team van middelbare scholieren uit Groningen, Friesland en Drenthe een robot gemonteerd in de Toonderzaal van Het Nederlands Stripmuseum aan de Westerhaven in Groningen. Het team nam deel aan de FIRST Robotics Competion. First (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) interesseert jongeren voor techniek. Jongeren worden uitgedaagd om in teamwork te werken aan technologische oplossingen.

Ook werd op de onderzoekstafel geprobeerd nieuw leven in de liggende Rode Kater-robot te blazen met de bedoeling dat deze robot de bezoekers van het in Orvelte te openen Jan Kruis Museum gaat verwelkomen.

Stripmuseum wordt Storyworld

Zaterdag 2 maart 2019 is de allerlaatste dag waarop je een bezoek kan brengen aan het Nederlands Stripmuseum aan de Westerhaven 71 in Groningen. Dit adres was bijna 15 jaar lang de huisvesting van een omvangrijk museum over de Nederlandse strip.

Storyworld
Het nieuwe museum zal een andere opzet hebben. In Storyworld draait allesom ‘vertellen met beeld’ en daarbij staat het productieproces centraal.Nederlandse strips nemen opnieuw een belangrijke plek in, maar er is ook veel aandacht voor buitenlandse strips, animatie en games. Storyworld opent haar deuren omstreeks november 2019.

Storyworld krijgt een plek in het tien verdiepingen tellende Groninger Forum, een spectaculaire ontmoetingsplek middenin de Groninger binnenstad. De thematiek van Storyworld sluit aan bij de aandachtsgebieden in het Groninger Forum zoals 21e-eeuwse vaardigheden, kennis & technologie en populaire cultuur. Storyworld opent de deuren in de tweede helft van 2019.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *