Roel Boomstra wereldkampioen dammen koninklijk onderscheiden

Vandaag, vrijdag 11 februari,  reikte burgemeester Koen Schuiling een Koninklijke onderscheiding uit aan wereldkampioen dammer Roel Boomstra. De uitreiking vond plaats tijdens een kleine gezellige bijeenkomst in de Coendersborg in Groningen waar de wethouder sport Inge Jongman bij aanwezig was.
De heer Boomstra is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Burgemeester Koen Schuiling: “Groningen is allang niet meer alleen de stad van Jannes van der Wal, maar net zo zeer de stad van Roel Boomstra. Hij staat bekend als een allrounder in zijn sport, iemand die altijd gaat voor de winst. Dat is voor het publiek fantastisch, hij houdt er op die manier plezier in en wint er vele prijzen mee.” 

Decorandus is een grootheid binnen de internationale damwereld. Sinds 2010 heeft hij de titel van Nationaal Grootmeester en sinds 2011 is hij Internationaal Grootmeester. Vanaf 2011 heeft hij ook de zogenaamde A-status NOC*NSF, al in 2009 werd hij door NOC*NSF genomineerd als sporttalent. Hij veroverde in 2016, 2018 en 2022 de wereldtitel bij het WK dammen. In 2013 werd hij benoemd tot sportman van Drenthe en in 2016 won hij de titel van sportman van Groningen. Tevens dient hij als rolmodel voor de jeugd. Regelmatig treedt hij op voor jeugd- en schooldammers. 

Alle foto’s: klik hier 

Roel Boomstra

Roel Boomstra is een Nederlandse Internationaal Grootmeester dammen. Hij is opgegroeid in Soest, verhuisde naar Emmen en daarna voor zijn studie natuurkunde naar Groningen.

Afgelopen januari werd Roel Boomstra voor de derde keer wereldkampioen na een slopende tweekamp tegen de Rus Aleksandr Schwartzman. De rus Alexej Tsjizijow behaalde tien maal de titel. Nog een weg te gaan voor Roel Boomstra wil hij dit evenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *