Roeland van der Schaaf lijsttrekker PvdA

politiek-pvda-verkiezingscampagne-binnenstad groningen-1

lijsttrekkersdebat binnenstad groningen

Na een stevige campagne is vanavond Roeland van der Schaaf gekozen tot nieuwe lijstaanvoerder voor de Partij van de Arbeid voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.  De wethouder kreeg door de niet-leden van de partij meer stemmen dan concurrente Carine Bloemhoff.

Wie is Roeland van der Schaaf?
“Ik ben Roeland. Geboren en getogen in Friesland. En nu gelukkig in Groningen. Ik ben net als vele anderen naar Groningen gekomen voor mijn opleiding. En daarna ben ik gebleven. Inmiddels al zo’n 25 jaar.

Historicus, filosoof. Liefhebber van muziek, stadsontwikkeling, voetbal en verre landen. Ik ben het allemaal. Maar bovenal ben ik overtuigd Stadjer.

Ik ben 42 jaar oud en heb samen met mijn vrouw en vier kinderen.  In de stad heb ik op allerlei verschillende plekken gewoond, nu in de buurt van het prachtige Noorderplantsoen. Graag blijf ik hier nog 25 jaar. Of nog veel langer!”

Wat wil Roeland in de stad bereiken?
“Om mij heen zie ik dat het moeilijke tijden zijn voor de stad en de stadjers. Juist nu mogen we elkaar dan ook niet loslaten. Alleen samen zorgen we ervoor dat niemand buiten de boot valt. Alleen samen kunnen we meer mensen aan het werk helpen. En alleen samen geven we iedereen een kans. We hebben elkaar in deze stad dan ook hard nodig.

Het is door samenwerking dat we dingen mogelijk maken in Groningen. De stad maken we namelijk samen. Door goed naar elkaar te luisteren en met elkaar mee te denken vinden we de beste oplossingen voor Stad. Zo kunnen we met elkaar veel realiseren. Er blijft nog veel te doen en te verbeteren. En dat doe ik graag met de stad samen! Ik hoop dan ook op jouw steun in de verkiezing voor de lijsttrekker van de PvdA Groningen.”

Alle foto’s van de campagne: klik hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *