Roze lintje voor borstkankerzorg Martini Ziekenhuis

groningen-corpus den hoorn-martini ziekenhuis-1Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft het Martini Ziekenhuis net als voorgaande jaren het ‘roze lintje’ toegekend. Dit jaar zijn de criteria weer verder aangescherpt. Om in aanmerking te komen voor het roze lintje, moeten ziekenhuizen voldoen aan vijf verplichte criteria en minstens zeven van de overige tien criteria. Het Martini Ziekenhuis voldoet aan alle vijf criteria en aan negen van de tien overige. Via de Monitor  kan men behalve over het lintje ook aanvullende informatie vinden over borstkankerzorg in Nederlandse ziekenhuizen.

Het Martini Ziekenhuis behandelt de meeste borstkankerpatiënten in Noord-Nederland en heeft dus veel ervaring. We werken met een multidisciplinaire mammapoli op één locatie in het ziekenhuis met daarbij eendagsdiagnostiek voor alle nieuwe patiënten. In het ziekenhuis zijn in borstkanker  gespecialiseerde radiologen, chirurgen, plastisch chirurgen , pathologen, radiotherapeuten, klinisch genetici en internist-oncologen aanwezig, evenals psychosociale ondersteuning.

Topklinische zorg
Jaarlijks worden de criteria voor het roze lintje aangescherpt. Zo moest dit jaar voor het eerst  aangetoond worden dat het ziekenhuis participeert aan meerdere wetenschappelijke studies op het gebied van borstkanker. Het Martini Ziekenhuis nam in 2013 aan 2 observationele studies (10 patiënten)  en 7 klinische studies (133 patiënten) deel.  We zijn één van de achtentwintig topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland. Deze ziekenhuizen zijn lid van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) en werken als teaching hospital nauw samen met een academisch ziekenhuis op gebied van medische opleidingen en onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *