Rustig Zernike ten gevolge van corona | Vierde besmetting in stad Groningen

Tot vrijdag 10 april zijn alle fysieke colleges en tentamens op de Rijksuniversiteit in Groningen afgelast en worden waar mogelijk  colleges en tentamens online  aangeboden. En dat is te merken op de verschillende locaties. De fietsenrekken zijn leeg en de bussen vervoeren weinig personen. 

Alle studiezalen in de Universiteitsbibliotheek (Binnenstad en Zernike), Centraal Medische Bibliotheek (CMB) en op de faculteiten worden vanaf vrijdag gesloten. Studium Generale, de USVA, het Universiteitsmuseum en het Sportcentrum zijn in deze periode ook dicht.

Alle evenementen met meer dan honderd deelnemers (waaronder ook oraties en promoties) zijn afgelast of uitgesteld. Voor faculteiten en diensten die eigen evenementen organiseren, geldt dezelfde richtlijn. Verder worden alle externe evenementen die in de gebouwen van de RUG plaatsvinden met meer dan honderd bezoekers of deelnemers geschrapt.

Vierde besmetting in de gemeente Groningen
In de gemeente Groningen is een nieuwe besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Deze persoon verblijft momenteel in thuisisolatie. Het is de vijfde besmetting in de provincie Groningen.

 

Onderzoek
GGD Groningen onderzoekt wat de bron van de besmetting is en met wie deze patiënt contact heeft gehad. Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en krijgen instructies over wat zij moeten doen.

Maatregelen
Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen proberen we de kans te verkleinen dat de ziekte zich in Groningen verder kan verspreiden.

Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op de website van de rijksoverheid of de website van het RIVM.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *