Rutte op werkbezoek in provincie Groningen | Nachtje bedrust in wisselwoning

Demissionair minister-president Rutte bracht gisteren, 24 januari een werkbezoek aan onze provincie. Eens kijken naar de voortgang van de versterkingsoperatie en schadeafhandeling  in het aardevingsgebied in Groningen.

Het bezoek ging van start in Appingedam. Hier ging Mark Rutte in gesprek met steunpuntmedewerkers en bestuurders van het Instituut Mijnbouwschade Groningen en de Nationaal Coördinator Groningen. Ook werd gesproken met medewerkers van de Commissie Bijzondere Situaties over hun werkzaamheden etc.

In het Groningse Garrelsweer bezocht de demissionair minister-president het dorpsteam en voorzitter van het Actieteam Aardbervingen Garrelsweer.

In Ten Boer werd Mark Rutte bijgepraat door bewoners van wisselwoningen uit onze regie en werden de ervaringen gedeeld. Een wisselwoning biedt tijdelijk huisvesting voor bewoners die tijdens de versterking op nieuwbouw van hun huis niet thuis kunnen wonen.

In de marge van het bezoek vonden er ontmoetingen plaats met regionale bestuurders.

Het bezoek werd afgesloten met een nachtje bedrust in een wisselwoning en daar vinden de Groninger niks van! Zeker de hele voorgeschiedenis en al het geen onze provincie heeft bijgedragen aan de nationale ECONOMIE!

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *