Sandra Beckerman Statenfractie SP Groningen treedt terug

Jan Hein Mastenbroek nieuwe fractievoorzitter SP-Statenfractie Groningen

Per 8 maart treedt Sandra Beckerman terug als fractievoorzitter van de Statenfractie van de SP-fractie in Provinciale Staten in Groningen. Zij wordt opgevolgd door Jan Hein Mastenbroek. Tot aan de Tweede Kamerverkiezingen blijft ze wel lid van Provinciale Staten. Beckerman treedt terug in verband met de aankomende verkiezingen op 15 maart. Zij staat op plaats 6 van de kandidatenlijst van de Socialistische Partij en zal dus naar alle waarschijnlijkheid vertrekken naar de Tweede Kamer.

Mastenbroek: “Wij hebben aan Sandra een geweldige fractievoorzitter gehad. Om als fractie over te nemen wat zij voor Groningen en de SP heeft gedaan, zal een enorme opgave worden. Wij zullen haar heel erg gaan missen, maar zien ook wel dat zo’n talent een prominente plek in de Tweede Kamer verdient.”

Jan Hein Mastenbroek is Statenlid sinds maart 2011 en stond bij de verkiezingen in 2015 op plaats twee op de kieslijst. De SP is sinds die verkiezingen de grootste partij in de Staten en maakt deel uit van Gedeputeerde Staten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *